Stedelijk Museum Alkmaar: Medewerker Ontvangst en Beveiliging

Stedelijk Museum Alkmaar in Alkmaar zoekt een Medewerker Ontvangst en Beveiliging voor 24 tot 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-05-2024



Stedelijk Museum Alkmaar is een ondernemend kunst- en cultuurhistorisch museum dat sterk is verankerd in de stad en de regio, maar met zijn kwalitatief hoogstaande collectie en zijn tentoonstellingen ook nationale betekenis heeft. De zwaartepunten in het programma liggen in de kunst van de laat-16de en 17de eeuw en de vroege 20ste eeuw, afgewisseld met actuele en cultuurhistorische onderwerpen. Het museum ontvangt 60.000 tot 70.000 bezoekers per jaar. De museumorganisatie telt ruim 40 medewerkers in loondienst (waaronder tien jongeren) en bijna 50 vrijwilligers.

Voor Team Ontvangst en Beveiliging binnen de afdeling Museale Zaken zoeken wij een

Medewerker Ontvangst en Beveiliging

24 tot 28 uur per week

Wat ga je doen?
Als medewerker Ontvangst en Beveiliging zorg je voor een gastvrij en veilig museum. Hierbij horen de volgende werkzaamheden

  • Je verricht kassa- en baliewerkzaamheden en geeft aan bezoekers beknopte informatie over het museum en over de tentoonstellingen.
  • Je beantwoordt de telefoon en houdt de algemene museumagenda bij.
  • Je surveilleert op de tentoonstellingszalen, houdt toezicht vanuit de interne meldkamer en helpt bij het openen en afsluiten het gebouw.
  • Je ziet proactief toe op de veiligheid van bezoekers en de museumcollectie, waarbij gehandeld wordt volgens de geldende instructies.
  • Je assisteert bij openingen, activiteiten en evenementen.
  • Je maakt deel uit van de BHV-organisatie.
  • Je verricht indien nodig lichte schoonmaakwerkzaamheden om onze bezoekers altijd een aangenaam verblijf te bieden.

Wat neem jij mee?
Wij zoeken een enthousiaste, klantgerichte, accurate en representatieve collega, die graag in teamverband werkt. Je ben in het bezit van het basisdiploma beveiliger (mbo 2), of je zit in de opleiding. Je beschikt over het diploma BHV, of bent bereid deze te behalen. Je werkt in roosterdienst, periodiek ook in de weekenden. Affiniteit met de geschiedenis van en de kunst uit de regio Alkmaar en werkervaring in de (museum)beveiliging zijn een pre. Voor deze functie is een screening voor de ‘grijze pas’ (in opleiding de ‘groene pas’) nodig. Ook vragen wij referenties op van eerdere werkgevers.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een dynamische en uitdagende werkomgeving, met ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het salaris bedraagt bruto maximaal € 2.863,- (schaal 4) per maand op basis van 36 uur. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.

Stedelijk Museum Alkmaar hanteert de Museum cao en is aangesloten bij pensioenfonds ABP. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Wil je meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Natascha de Boer (coördinator Team Ontvangst en Beveiliging) via 072-548 9789.

Solliciteren?
Ben jij de medewerker ontvangst en beveiliging die wij zoeken? Stuur dan jouw cv en korte motivatiebrief uiterlijk 5 mei 2024 naar sollicitatie@museumalkmaar.nl.

De selectiegesprekken zijn gepland op woensdag 15 mei 2024.

We geloven dat diversiteit ons samen sterker en beter maakt en staan voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht waar je in gelooft, hoe oud je bent, waar je vandaan komt of op wie je valt. We verwelkomen graag sollicitaties van mensen die nu in onze organisatie ondervertegenwoordigd zijn.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.