Museum Rembrandthuis: Dagcoördinator Publiek en Veiligheid

Museum Rembrandthuis in Amsterdam zoekt een Dagcoördinator Publiek en Veiligheid voor 25,5 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-05-2024



Nergens ter wereld kom je dichterbij Rembrandt dan in Museum Rembrandthuis. Wij willen de wereld inspireren met Rembrandt, zijn werk en zijn leven. Onze kernwaarden zijn: eigenzinnig, nieuwsgierig, Amsterdams en huiselijk.

Het Rembrandthuis ontvangt jaarlijks circa 250.000 bezoekers die voor het voormalig woonhuis van Rembrandt en de wisselende tentoonstellingen komen. Het bezoek bestaat voor 75% uit internationale en 25% nationale bezoekers. De komende jaren werken we aan een nog stevigere verbinding met de stad Amsterdam en streven ernaar de veelzijdigheid van de Amsterdamse samenleving nog meer terug te zien in onze bezoekerssamenstelling en personeelsbestand.

Ter aanvulling van het team Publiek en Veiligheid zijn wij op zoek naar een Dagcoördinator voor 25,5 uur in de week (ook om de week in het weekend). Onze voorkeur gaat uit naar een startdatum van 1 juli 2024, mocht je eerder beschikbaar zijn, dan staan wij daar ook voor open.

Dagcoördinator Publiek en Veiligheid (m/v/x)

25,5 uur per week

Functieomschrijving
Je maakt onderdeel uit van het dagcoördinator team (totaal 4 medewerkers). Gezamenlijk geven jullie dagelijkse leiding aan het team Publiek en Veiligheid dat uit zo’n 20 medewerkers, 10 vrijwilligers en 20 museumdocenten bestaat. Als Dagcoördinator ontvang je hiërarchisch leiding van de coördinator Publiekszaken. Het is jouw verantwoordelijkheid om met het dagteam de bezoekers succesvol het museum te laten bezoeken en adequaat op eventuele calamiteiten te reageren. Dit doe je binnen onze kaders vanuit het veiligheidsbeleid, de hospitality voorschriften in combinatie met goed ontwikkelde vaardigheden in samenwerken en leidinggeven.

Naast operationele aansturing, geef je zelf ook uitvoering aan het veiligheidsbeleid door middel van controles, naleven van veiligheidsvoorschriften en pas je beveiligingsmaatregelen toe. Je handelt tijdig bij signalen van onregelmatigheden om schade en letsel te voorkomen. Deze taken hebben betrekking op onze bezoekers, de personeelsleden, de kunst, het gebouw, in- en uitgaande goederen en materiële veiligheidsvoorzieningen.

Bij de uitvoering van de hospitality voorschriften, verricht je controles en geef je uitvoering aan de voorschriften voor onze bezoekers, leveranciers en personeelsleden, zodanig dat de regels worden nageleefd en de betreffende doelgroepen zich uitstekend bejegend/ontvangen voelen.

Jouw verantwoordelijkheden

  • Openen en sluiten van het museum en zelfstandig verzorgen van de briefing voor de dag, geven van instructies en afnemen van table-top tests.
  • Je bent verantwoordelijk voor het oplossen van knelpunten in de uitvoering van het werk, ingrijpen bij ongewenste situaties, correctiegesprekken voeren en verslag daarvan maken voor het personeelsdossier.
  • Je bent verantwoordelijk voor veilige en opgeruimde museumruimtes. Ook ben je tijdens een deel van je dienst waarnemer vanuit de meldkamer.
  • Je voert veiligheidszorgtaken uit bij calamiteiten.
  • Je geeft bezoekers een welkom en veilig gevoel en staat hen te woord over museale zaken, zoals tickets en tentoonstellingen, en biedt hulp bij praktische zaken.
  • Je kunt opvallend en/of afwijkend gedrag signaleren en handelt op gepaste wijze conform onze protocollen.

Jouw competenties

  • Je hebt vier tot zes jaar relevante beveiligingservaring en leidinggevende ervaring als coördinator of teamleider bij voorkeur binnen een culturele instelling.
  • Je kunt goed communiceren zodat zowel je collega’s als bezoekers en leveranciers goed weten wat er van hen verwacht wordt en wat de afspraken zijn.
  • Je werkt vanuit onze gemeenschappelijke visie en kernwaarden en bent in staat om voorstellen voor verbetering van de kwaliteitsprocedures te doen en deze mede bij te houden.
  • Je bent minimaal in het bezit van het ‘beveiliger 2’-diploma en een BHV-certificaat.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zodat je de bezoekers goed te woord kunt staan.

Wat biedt Museum Rembrandthuis jou?
Je wordt onderdeel van de afdeling Publiek en Veiligheid. In het museum werken zo’n 45 medewerkers.

Wij willen een werkomgeving bieden waarin we elkaar inspireren, vertrouwen geven en constructief samenwerken. Een open organisatie waar mensen zich prettig en veilig voelen.

We streven ernaar zoveel mogelijk een afspiegeling te zijn van de Amsterdamse samenleving in haar veelzijdigheid in gender, culturele achtergrond, seksuele oriëntatie, fysieke/mentale capaciteit, religie, opleidingsniveau en leeftijd.

De functie van Dagcoördinator is ingeschaald in Museum cao schaal 5 (minimaal € 2.491 tot maximaal € 3.016 bruto per maand op basis van 36 uur per week) Inschaling gebeurt op basis van kennis en ervaring.

Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van één jaar. Naast je salaris ontvang je 8% vakantiegeld en 3,4% eindejaarsuitkering.

Onze medewerkers zijn aangesloten bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Je werkt vanuit het museum in hartje Amsterdam, op loopafstand van Centraal Station. Het museum zet zich in op het gebied van duurzaamheid en we stimuleren reizen met de fiets of openbaar vervoer en vergoeden je reiskosten met OV vanaf 10 km afstand tot maximaal 50 km enkele reis.

Solliciteren
Herken je jezelf in de functie en het gevraagde profiel en spreekt de organisatie jou aan? Dan nodigen we je uit om te solliciteren!

Stuur vóór 15 mei 2024 een e-mail naar personeelszaken@rembrandthuis.nl, waarin je aangeeft op welke functie je solliciteert en antwoord geeft op onderstaande vragen in maximaal 300 woorden per vraag. Het is niet nodig een aparte motivatiebrief mee te sturen. Zo kunnen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk beoordelen. Graag ontvangen we – naast je antwoorden – je cv met naam, telefoonnummer en emailadres.

  1. Waarom lijkt deze baan jou leuk en zou je bij Museum Rembrandthuis willen werken?
  2. Hoe zorg jij ervoor dat je dagteam succesvol zijn werk kan uitvoeren?
  3. Beschrijf een situatie waarin jij succesvol gastvrijheid met de beveiligingstaak hebt weten te combineren.
  4. Welke karaktereigenschappen heb jij die waarde toevoegen aan ons team en het museum?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Encarni Ibanez (Coördinator publiekszaken) via e.ibanez@rembrandthuis.nl of 020-5200400.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.