Museum Gouda: Junior Medewerker Marketing & Communicatie

Museum Gouda in Gouda zoekt een Junior Medewerker Marketing & Communicatie voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 13-05-2024



Museum Gouda staat midden in de middeleeuwse stad Gouda (slechts 18 treinminuten van Rotterdam, Utrecht én Den Haag). Vanuit het prachtige museumgebouw organiseren we met ons team van 20 professionals en 80 vrijwilligers aanstekelijke tentoonstellingen en activiteiten. We zorgen voor de collectie van de stad en geven het Goudse erfgoed door aan de volgende generaties. Jaarlijks ontvangen we circa 40.000 bezoekers en meer dan 3.000 schoolkinderen voor onze programma’s. Persoonlijke verhalen met een universele waarde wakkeren de verbeelding, verbinding en veerkracht aan bij bewoners en bezoekers. Museum Gouda werkt bewust aan inclusiviteit, met ruimte voor verschillende perspectieven in de tentoonstellingen, activiteiten en collectie. Om dit te realiseren streven we naar een divers museumteam.

Wij zoeken voor de afdeling Marketing & Communicatie per direct een enthousiaste

Junior Medewerker Marketing & Communicatie

16 uur per week

Ben je communicatief, hands-on en wil je graag bij een culturele organisatie werken? We zoeken een junior marketeer om de marketingafdeling van Museum Gouda te ondersteunen. Iemand die graag een persbericht of een website-tekst schrijft en kansen zoekt om free publicity te genereren. Die de productie van publiciteitsmateriaal begeleidt en oog heeft voor vormgeving. Die het leuk vindt om contact te onderhouden met culturele partijen in de stad en als het even kan voor een persoonlijke aanpak kiest.

We zoeken iemand met twee jaar ervaring met dit type werkzaamheden. Je denkt in doelgroepen, schrijft vlot en foutloos, schakelt makkelijk tussen verschillende taken en projecten, bent stressbestendig en houdt overzicht. Je voelt je thuis in de digitale wereld en hebt ervaring met CMS-systemen en social media. Je hebt kennis van marketing en communicatie op hbo-niveau. Je denkt en werkt zelfstandig, maar vindt het fijn om collega’s te helpen en bent een teamspeler.

Wat ga je doen

  • Je schrijft diverse teksten, van persbericht en webtekst tot advertentie.
  • Je bedenkt en creëert content voor social media (Linkedin, Instagram, Facebook); ervaring met Canva is een pre.
  • Je houdt de museumwebsite en relevante andere online platforms up-to-date.
  • Je hebt contact met lokale culturele partijen en zakelijke partners, ook telefonisch.
  • Je begeleidt processen, zoals de creatie van publiciteitsmateriaal, en houdt deadlines in de gaten.
  • Je benut kansen om bestaande en nieuwe doelgroepen te bereiken.

Aanbod
Een veelzijdige baan voor 16 uur per week en een salaris conform functiegroep 6 van de salarisschalen van de Museum cao (maximaal € 3.199,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). We bieden een jaarcontract met daarna de mogelijkheid van verlenging.

Ben jij onze nieuwe Junior medewerker Marketing & Communicatie? Stuur dan uiterlijk 13 mei 2024 een sollicitatiebrief met curriculum vitae per mail naar Annemiek Veldkamp, Office Manager, met in de onderwerpregel ‘Sollicitatie’ via annemiek.veldkamp@museumgouda.nl.

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 21 mei (1e ronde) en donderdag 30 mei (2e ronde) 2024.

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Hadassa Lok, PR & Communicatie, via 06-820 645 97 (op maandag/ dinsdag/ donderdag) of via hadassa.lok@museumgouda.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.