Het Nationale Theater: Manager Educatie & Interactie

Het Nationale Theater in Den Haag zoekt een Manager Educatie & Interactie voor 32 tot 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 12-05-2024



Het Nationale Theater is het grootste reizende theatergezelschap van Nederland. Met onze voorstellingen reizen we naar meer dan 40 steden in het hele land. Met twee gezelschappen (Het Nationale Theater en HNTjong) maken we als enige landelijke theaterorganisatie voorstellingen voor alle leeftijden. We zijn thuis in drie theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We bevinden ons in het hart van de stad tussen paleizen, ministeries en volksbuurten. In onze zalen herdenken we ons gedeelde verleden en vieren we de feesten die ons verbinden.  Het Nationale Theater geeft prioriteit aan toegankelijkheid bijvoorbeeld via HNTonbeperkt. HNTonbeperkt zet alles op alles om een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, geen belemmering te laten zijn om naar het theater te komen. We laten eigen producties zien, maar we geven ook een podium aan gezelschappen en makers uit het hele land: van cabaret tot toneel, van dans tot theatercolleges.

Het Nationale Theater is op zoek naar een

Manager Educatie & Interactie

32 tot 38 uur per week

Deze afdeling maakt educatie- en contextprogramma’s voor ons publiek, van jong tot oud. Ons aanbod kent vele vormen en zoekt altijd de dialoog. Het doel is om de hoofden van de bezoekers open te zetten, om met een open blik naar zichzelf, de ander en de wereld te kijken.

Als manager ben je ondernemend, je ziet en benut kansen, je motiveert en verbindt. Je bent vertrouwd met creatieve processen. Als lid van het managementteam draag je bij aan een inspirerende en innovatieve organisatie. Je krijgt hierbij de ruimte om op je eigen manier invulling te geven aan jouw rol als manager.

Wat ga je doen

  • Je geeft leiding aan de afdeling HNTeducatie & Interactie vanuit de drie kerntaken: onderwijs, contextprogramma’s en HNTonbeperkt en werkt hierin nauw samen met de programmaleiders van deze teams.
  • Je vertaalt met je teams het meerjarenbeleid naar heldere doelen en veelkleurige programma’s.
  • Je faciliteert de teams, zorgt voor heldere werkprocessen en een goede uitvoering van HR-taken. Je wordt hierin zakelijk ondersteund. Je rapporteert aan de Directeur Theater.
  • Je maakt deel uit van het MT waarmee je vormgeeft aan de uitvoering van ons ambitieuze meerjarenbeleidsplan.
  • Je werkt nauw samen met alle afdelingen en specifiek HNTjong. Je denkt strategisch en zoekt naar de thematische samenhang tussen alle projecten.
  • Je vertegenwoordigt Het Nationale Theater in het werkveld, wat je bij voorkeur al kent, en bouwt aan een uitgebreid landelijk netwerk. Je ziet ook de kansen om met je teams van grote betekenis te zijn in de stad.
  • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van de deelbegroting. Je zoekt naar additionele financiering om projecten te realiseren.
  • Dit alles voer je uit tijdens kantooruren. Het komt regelmatig voor dat je vanwege projecten buiten kantooruren in het theater moet zijn. Houd er daarom rekening mee dat wij flexibiliteit verwachten.

Wie zoeken we

  • Je hebt een duidelijke visie en bent overtuigd van de kracht en waarde van kunst in de samenleving.
  • Je hebt ervaring met of hebt deelgenomen aan creatieve maakprocessen.
  • Je hebt ervaring in het leiding geven aan een team, coachend, verbindend en delegerend.
  • Je inspireert en bevraagt de teams waaraan je leidinggeeft. Teams die graag hun verantwoordelijkheid pakken en zelfstandig te werk gaan.
  • Je bent een netwerker die samenhang ziet en samenwerking stimuleert. Zowel binnen de organisatie als daarbuiten.
  • Je hebt bij voorkeur een netwerk in de cultuur- of theatersector.

Als nationaal podium dat zich midden in één van de vier grote steden bevindt, is het vanzelfsprekend dat naast onze producties en programmering, ook iedereen in Den Haag zich kan herkennen in onze organisatie. Wij werken aan een veilige, inclusieve omgeving waar LGBTQ+ personen en mensen van verschillende culturele achtergronden zeer welkom zijn. We geloven namelijk dat we sterker worden door mensen die elkaar aanvullen. Die diversiteit zoeken we bijvoorbeeld in kennis, kunde en ervaring, maar ook in sekse, achtergrond en cultuur. De vacature staat met nadruk open voor iedereen in de samenleving.

Wat wij jou aanbieden
Het Nationale Theater is 180 personen sterk. Je wordt manager van een team van 15 collega’s en werkt in een organisatie die zich aan de frontlinie bevindt van de ontwikkelingen in theaterland. Je werkt met de besten in het vak en alle deuren staan voor jou open om je rol op een creatieve wijze in te kunnen vullen. De functie is ingedeeld in schaal 10 CAO Toneel en Dans (tussen € 4.462,- en € 6.002,-).

Geïnteresseerd?
Mail dan je cv en motivatie uiterlijk 12 mei 2024 naar vacatures@hnt.nl.

Inlichtingen
Meer informatie over de functie kan je per mail opvragen bij Cees Debets, Directeur Theater.

We streven naar een aanstelling per 1 september 2024 of zoveel eerder als mogelijk.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.