de Zoomerij: Manager Locaties en Publieksservice

De Zoomerij in Dieren zoekt een Manager Locaties en Publieksservice voor 24 tot 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-05-2024



De Zoomerij inspireert jong en oud met verhalen, kunst, cultuur en waardevolle ontmoetingen en draagt eraan bij dat iedereen volwaardig kan meedoen aan onze samenleving. Ze stimuleert mensen om hun lees-, schrijf-, reken-, en digitale vaardigheden te verbeteren en zorgt ervoor dat meer mensen toegang krijgen tot, en kunnen deelnemen aan, een rijk cultureel aanbod in hun eigen leefomgeving. Ze werkt aan beleven met betekenis. De Zoomerij geeft mensen – letterlijk en figuurlijk – de ruimte. De locaties van de Zoomerij bieden – letterlijk – ruimte om er ‘gewoon’ te zijn, er te ontspannen en/of deel te nemen aan activiteiten. Figuurlijk bieden ze ruimte binnen de collectie (de boeken, tijdschriften e-books, luisterboeken, etc.), activiteiten en programma’s. Zij kunnen inspireren, prikkelen, schuren, aanzetten tot reflectie of ontwikkeling. Bij de Zoomerij kun je ontdekken wie je bent en/of worden wie je wilt zijn. De dienstverlening van de Zoomerij is laagdrempelig, persoonlijk en dichtbij. Vanuit eigen locaties, maar ook op scholen, dorpen, wijken en buurten en zelfs bij mensen thuis, verbindt de organisatie zich met inwoners en partners. Stichting de Zoomerij is ontstaan uit de fusie tussen de Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ en werkzaam in de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal.

Manager Locaties en Publieksservice

24 tot 28 uur per week. Beoogde startdatum: medio augustus 2024

Als manager locaties en publieksservice stel je onze medewerkers in staat om de dienstverlening en activiteiten op en rondom onze 7 locaties soepel te laten verlopen. Samen met onze twee coördinatoren, die de medewerkers in onze vestigingen dagelijks aansturen, geef je leiding aan ongeveer 25 medewerkers. Daarnaast stuur je de medewerkers aan die verantwoordelijk zijn voor ICT en facilitaire diensten.

De term ‘publieksservice’ staat voor alle service die onze klanten ervaren. Het uitlenen van boeken, het faciliteren van spreekuren en activiteiten, het verhuren van ruimtes en het geven van informatie, ook over onze online diensten. Daarnaast bieden we service aan bezoekers die bij ons komen studeren, werken, een voorstelling bezoeken, kranten of tijdschriften komen lezen. We zorgen ervoor dat hun verblijf prettig is.

Je faciliteert, stimuleert en coacht de medewerkers om hun taken vanuit eigen kracht, verantwoordelijkheid en eigenaarschap optimaal in te vullen. Vanuit de visie en kernwaarden van de Zoomerij ondersteun je ze bij het ontwikkelen van hun werkwijze, houding en gedrag. Samenwerken met onze vrijwillige medewerkers is daarbij ook een punt van aandacht.

Je bent onderdeel van het managementteam en bent in staat om strategisch mee te denken en het meerjarenbeleid te vertalen naar de praktijk. Je ziet kansen en mogelijkheden voor samenwerking met externe partners Je houdt van een dynamische werkomgeving en bent stressbestendig.

Wat ga je doen?

  • Jij bent verantwoordelijk voor een servicegerichte organisatie en draagt zorg voor de randvoorwaarden waarbinnen medewerkers effectief kunnen functioneren.
  • Je werkt nauw samen met twee coördinatoren en begeleidt hen in hun functie.
  • Je stemt af met de Manager educatie en programma om een optimale samenwerking tussen specialisten, programmamakers en medewerkers service en informatie te bevorderen. Samen kom je tot een kwalitatieve, kwantitatieve en tijdige uitvoering van de activiteiten.
  • Op het gebied van bedrijfsvoering, huisvesting en financiën stem je af met de directeur-bestuurder.
  • Je gaat in gesprek met de medewerkers, luistert goed naar ze en neemt ze mee in een veranderende organisatie en in veranderende rollen.
  • Je neemt beslissingen binnen de vastgestelde beleidskaders en bent budgetverantwoordelijk.
  • Jij maakt deel uit van het managementteam. Vanuit jouw visie op service lever je een bijdrage aan het strategisch beleid van de Zoomerij.

Wie zoeken wij?

  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, kunt goed luisteren, bent een teamspeler en hebt oog voor de medewerkers.
  • Je hebt grote affiniteit met het werkveld van de Zoomerij.
  • Je bent een leider, je werkt doelgericht en houdt van pionieren. Je hebt ervaring met werken met ontwikkeldoelen, je kunt goed bijsturen en wendbaar door de organisatie gaan.
  • Je hebt ervaring met veranderingen in organisaties en coachend leidinggeven.
  • Jij hebt financieel-bedrijfsmatig inzicht en analytisch vermogen.
  • Je bent digitaal vaardig en beheerst de Nederlands taal in woord en geschrift.
  • Je beschikt over hbo-werk- en -denkniveau.

Wat bieden wij?

  • Een prettige werkomgeving met leuke collega’s, waar professionaliteit, kwaliteit en flexibiliteit centraal staan.
  • Een open, lerende organisatiecultuur die feedback stimuleert.
  • Een aanstelling voor een jaar, waarna het functioneren in de functie wordt geëvalueerd.
  • Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Openbare Bibliotheken. Het salaris is gebaseerd op schaal 11, afhankelijk van opleiding en werkervaring: minimaal € 4.451,- en maximaal € 5.763,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantiegeld en 4% eindejaarsuitkering.

De Manager locaties en publieksservice valt hiërarchisch onder de directeur-bestuurder en is onderdeel van het managementteam.

Meer informatie en solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Doeko Pinxt, directeur-bestuurder van de Zoomerij, tel. 06 – 48 18 75 28.

Solliciteren kan tot uiterlijk 19 mei 2024 door jouw cv en motivatiebrief te mailen naar secretariaat@dezoomerij.nl. Deze vacature is gelijktijdig intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur naar een interne kandidaat.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.