de Bibliotheek Schiedam: Senior Consulent Cultuureducatie

De Bibliotheek Schiedam in Schiedam zoekt een Senior Consulent Cultuureducatie voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie. Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 17-05-2024



In Schiedam kampt één op de 3 inwoners met een achterstand op het gebied van basisvaardigheden zoals taal, digitaal en rekenen. Voor een maatschappelijk betrokken organisatie als de Bibliotheek Schiedam is er dus altijd wat te doen!

De bibliotheek heeft in de stad 4 bibliotheeklocaties en verzorgt op 23 basisscholen de Bibliotheek op School (dBOS) en enkele VO-scholen programma op maat. We adviseren op het gebied van taal en lezen en organiseren uiteenlopende activiteiten, ontmoeting en debat. Daarnaast laat de bibliotheek Schiedammers kennismaken met kunst en cultuur en is het een veilige en inspirerende plek voor jong en oud om de wereld te ontdekken.

De bibliotheek bemiddelt, adviseert, initieert en ondersteunt bij de uitvoering van cultuureducatieprojecten en programma’s. We werken samen met scholen, maatschappelijke organisaties en aanbieders uit alle culturele disciplines: muziek, dans, beeldende kunst, theater, erfgoed, literatuur en media. In onze verbindende rol dragen we bij aan de brede culturele vorming van de Schiedamse jeugd en stimuleren we talentontwikkeling. Gelijke kansen voor deelname is daarbij een belangrijk speerpunt.

Klik hier voor een impressie van de Bibliotheek Schiedam.

De Bibliotheek Schiedam zoekt een

Senior Consulent Cultuureducatie

24 uur per week

In de gemeente Schiedam doen 23 basisscholen mee aan de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. In afstemming met je collega’s Cultuureducatie ben je verantwoordelijk voor de coaching en begeleiding van scholen om een schooleigen visie op cultuureducatie te ontwikkelen. Hiervoor ga je met de school in gesprek en inventariseert hun behoeftes op het gebied van cultuureducatie. Je geeft advies bij de invulling van het culturele activiteitenprogramma en ondersteunt de ontwikkeling en borging van het cultuurbeleid op school. Je haalt de behoefte op met betrekking tot bijscholing van schoolteams en denkt mee bij de invulling daarvan. Je organiseert de jaarlijkse netwerk- en inspiratiemiddag voor primair onderwijs en culturele aanbieders.

Naast je werkzaamheden voor het primair onderwijs ben je binnen het team Cultuureducatie verantwoordelijk voor de portefeuille ‘voortgezet onderwijs’. Je onderhoudt de recent opgezette overlegstructuur voor vo-scholen en culturele aanbieders en je haalt informatie op voor de nieuwsbrief. Je organiseert jaarlijks een culturele kennismaking voor brugklassers in een bestaande opzet en je geeft invulling aan een nieuw buitenschools participatieproject voor jongeren in samenwerking met provinciale partner Kunstgebouw.

Wat vragen we van jou?

  • Je hebt ervaring met en een visie op cultuureducatie voor basis- en voortgezet onderwijs leerlingen.
  • Je hebt kennis van en ervaring met de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit.
  • Je beschikt over coachende en adviesvaardigheden.
  • Je kunt goed organiseren en plannen en bent in staat om het overzicht te houden, ook financieel.
  • Je bent creatief, resultaatgericht en hebt probleemoplossend vermogen.
  • Je weet mensen te activeren, verbinden en ondersteunen; ook collega’s in andere werkgebieden.
  • Je stelt je betrokken, proactief en flexibel op.
  • Je kunt zelfstandig werken én in teamverband.

Dit bieden wij
Omdat de bibliotheek als intermediair voor de gemeente fungeert, bieden wij deze opdracht aan op basis van ZZP-inzet. We hanteren hiervoor de overheidsrichtlijnen ten aanzien van een eerlijke beloning. Binnen de functie ben je, in afstemming met je collega’s, in grote mate vrij om je eigen uren in te delen.

Het betreft in eerste instantie een opdracht voor de periode tot en met 31 december 2024 voor 24 uur per week met uitzicht op verlenging.

Spreekt deze opdracht je aan?
Stuur dan voor 17 mei 2024 je motivatiebrief en cv naar solliciteren@debibliotheekschiedam.nl ter attentie van Daphne Meijer onder vermelding van vacature senior consulent cultuureducatie.

Correspondentie in een andere taal dan Nederlands of zonder motivatiebrief wordt niet in behandeling genomen.

  • Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 21 en 22. De exacte data worden nader bepaald.
  • Startdatum: zo spoedig mogelijk.

Tijdens de selectieprocedure bewaren we je gegevens. Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure verwijderen we deze op grond van de Algemene Verordening Gegevens-bescherming (AVG).

Wil je meer weten over de opdracht?
Heb je naar aanleiding van deze vacature vragen of wil je meer informatie, stuur dan een mail. Antwoorden op jouw vragen of meer informatie wordt via de e-mail teruggestuurd.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.